Elke ochtend bakken wij vers zuurdesembrood, gemaakt van biologische steengemalen granen, zeezout uit Guérande en water. Elk brood krijgt een eigen rijsmand voor een lange, koele rijs overnacht. Hierdoor krijgt ons brood een volle en diepe smaak. We gebruiken geen toevoegingen behalve verschillende pitten en zaden en uitsluitend biologische ingrediënten.
Every morning, we bake freshly made sourdough bread, crafted from organic stone-ground grains, Guérande sea salt, and water. Each loaf is placed in its own proofing basket for a long, cool overnight rise. This process imparts a full and deep flavor to our bread. We use no additives except for various seeds and kernels, using exclusively organic ingredients.
ms van Riemsdijkweg 2, 1033 RD Amsterdam
Ons bakkerij café op de NDSM Werf is dé plek waar alles gebeurt. Hier maken we ons brood van begin tot eind. Achter de grote bar zie je alle processen in onze open bakkerij. Net zoals op de Papaverweg ben je welkom om hier onder het genot van een koffietje te staren naar het kneden van deeg, het rollen van croissantjes en het afbakken van de broden. We ook een ruim café, waar we naast de croissants en belegde broodjes een uitgebreide lunch serveren.
Je kan bij ons workshops volgen, in deze workshop leer je zuurdesem brood bakken. We nemen je mee bij alle ins en outs van zuurdesem. Lard begeleidt de groep door alle fases van het proces, van kneden tot bakken. In de workshop komen de volgende onderwerpen aan bod: zuurdesem, kneden, vormen, rijzen, bakken, daarnaast worden door Lard veel tips en tricks gedeeld. Reserveer hier een plek of gebruik de 'reserveer een tafel' knop, elke woensdag om 10u is er een workshop
Op de eerste verdieping is ons atelier. Deze lichte ruimte van vijftig vierkante meter kan je huren voor een privé lunch of diner, photoshoot, vergadering, feestje, anything. De ruimte is uitgerust met een projector en eigen geluidsinstallatie. Stuur een mail naar evenement@kometenbrood.nl bij interesse.
Our bakery café at NDSM Wharf is the place where everything happens. Here, we make our bread from start to finish. Behind the large bar, you can witness all the processes in our open bakery. Just like at Papaverweg, you are welcome to enjoy a coffee while observing the kneading of dough, the rolling of croissants, and the baking of bread. We also have a spacious café where, in addition to croissants and filled sandwiches, we serve an extensive lunch.
You can participate in workshops with us. In this workshop, you will learn how to bake sourdough bread. We guide you through all the ins and outs of sourdough. Lard leads the group through all phases of the process, from kneading to baking. The workshop covers the following topics: sourdough, kneading, shaping, proofing, baking, and Lard shares many tips and tricks. Book a workshop here or use the button 'reserve a table', every wednesday at 10am.
On the first floor is our atelier. This bright space of fifty square meters can be rented for a private lunch or dinner, photoshoots, meetings, parties, anything. The space is equipped with a projector and its own sound system. Drop a mail to evenement@kometenbrood.nl for more info.
Kattenburgerstraat 5-022 schietbaan, 1018JA Amsterdam
Bij het Loket op het Marineterrein kan je vanaf komend voorjaar (2024) terecht voor een kop koffie, een croissant of een heerlijk simpel gerecht op ons terras. Met uitzicht op het Oosterdokseiland bevindt ons café zich in een oude schietbaan van de marine.
Het Loket is ook af te huren. In het café gedeelte kun je voor zo’n 30 mensen zitten en met ongeveer 50 mensen staand borrelen. Mocht je een groter evenement hebben, of je hebt meer ruimte nodig, dan hebben we - samen met Het Marineterrein - achter de klapdeuren nog de schietbaan tot onze beschikking, die ook af te huren is. Bij interesse mail naar evenement@kometenbrood.nl.
At the Loket on Marineterrein, starting next spring (2024), you can enjoy a cup of coffee, a croissant, or a delicious simple dish on our terrace. With a view of Oosterdokseiland, our café is located in an old shooting range of the navy.
The Loket can also be rented. In the café area, you can sit with about 30 people, and for standing drinks, it accommodates approximately 50 people. If you have a larger event or need more space, we, along with Het Marineterrein, have access to the shooting range behind the folding doors, which is also available for rent. Drop a mail to evenement@kometenbrood.nl for more info.
Kometen Brood ontstaat, als corona hobby, tijdens de eerste lockdown, begin 2020. Lard raakt in de ban van het brood en koopt zijn eerste Rofco broodoven. Zijn buren ontdekken deze kersverse hobby en ruilen brood voor eieren uit eigen tuin of zelfgemaakte jam. Dankzij de lockdown groeit de klantenkring snel. Er ontstaat een rij voor de deur aan de Kometensingel (vandaar de naam Kometen Brood). Al snel staat het huis vol met ovens, koelingen en kneedmachines. Om het bakkersvak goed te leren gaat Lard op stage. Eind '20 heeft Lard zijn gang omgebouwd tot microbakkerij. Lard ontmoet Mas tijdens dit avontuur, Mas ook thuisbakker. Samen openen ze Kometen 2.0.
Kometen Brood emerges as a corona hobby during the first lockdown in early 2020. Lard becomes fascinated with bread and purchases his first Rofco bread oven. His neighbors discover this newfound hobby, and bread is exchanged for eggs from their own garden or homemade jam. Thanks to the lockdown, the customer base grows rapidly, forming a line outside the door on Kometensingel (hence the name Kometen Brood). The home bakery evolves into a success, quickly filling the house with ovens, refrigerators, and kneading machines. To learn the baking craft thoroughly, Lard takes internships. By the end of '20, Lard transforms his corridor into a micro-bakery. Lard meets Mas during this journey, another home baker. Together, they open Kometen 2.0.
Begin ‘22 krijgen we de kans om een pop-up bakkerij te beginnen in de oude dansschool Eddy Spier samen met de jongens van Proost. We hebben meer ruimte om naast brood ook focaccia, croissants en gebak te gaan maken. Daarnaast is het niet alleen een winkel maar ook een café voor een ontbijt, lunch of borrel. Vanaf de start is het een levendige plek met veel aanloop. Yara wordt al snel bedrijfleider van het café. Zij zet de hele voorkant op en voegt zich vanaf 3.0 bij Mas en Lard. De bakkerij en het café lopen als een komeet en binnen een jaar barsten we uit onze voegen. Tijd voor 3.0: NDSM en Loket.
In early '22, we seize the opportunity to start a pop-up bakery in the old dance school Eddy Spier, collaborating with the Proost team. This space provides us with more room to not only make bread but also craft focaccia, croissants, and pastries. It's not just a shop; it's also a café offering breakfast, lunch, or drinks. From the beginning, it becomes a vibrant place with a lot of foot traffic. Yara quickly becomes the manager of the café, overseeing the entire front and joining Mas and Lard from 3.0 onwards. The bakery and café skyrocket, and within a year, we outgrow our space. Time for 3.0: NDSM and Loket.
Dat kan, stuur even een mailtje naar info@kometenbrood.nl.
Yes, you can. Just send an email to info@kometenbrood.nl.
Elke dag kun je lunchen (of ontbijten) op de NDSM. Lunchen op de het Marineterrein kan vanaf het voorjaar weer. Je kunt gewoon naar binnen wandelen, zonder te reserveren.
You can have lunch (or breakfast) at NDSM every day. Lunch at Marineterrein is available again from spring. You can simply walk in without making a reservation.
Dat kan, zowel ons atelier op de NDSM als ons Loket op het Marineterrein is af te huren. Graag een mail sturen naar evenement@kometenbrood.nl, dan komt Sarah erop terug.
Yes, both our workshop at NDSM and our Counter at Marineterrein can be rented. You can inquire about it by sending a mail to evenement@kometenbrood.nl, Sarah will reply.
In deze workshop leer je zuurdesem brood bakken. In de workshop komen de volgende onderwerpen aan bod: zuurdesem, kneden, vormen, rijzen, bakken, daarnaast worden door Lard veel tips en tricks gedeeld.
In this workshop, you will learn how to bake sourdough bread. The workshop covers topics such as sourdough, kneading, shaping, proofing, baking, and Lard will share many tips and tricks.
algemeen
020 705 25 36
info@kometenbrood.nl
general enquiries
info@kometenbrood.nl
wholesale enquiries
mas@kometenbrood.nl
work with us
sabine@kometenbrood.nl
locatie NDSM Werf
MS van Riemsdijkweg 2
1033 RD, Amsterdam
ma t/m vrij: 8u - 16u
zat & zon: 8u – 18u
naar gmaps
location NDSM werf
ms van Riemsdijkweg 2
1033 RD, Amsterdam
+31 20 705 25 36
Monday to Friday: 8am - 4 pm
Saturday and Sunday: 8 am – 6 pm
go to gmaps
locatie Marineterrein
Kattenburgerstraat 5-022
1018 JA, Amsterdam
tijdelijke winterstop
geopend vanaf 4 april 2024
naar gmaps
location Marineterrein
Kattenburgerstraat 5-022
1018 JA, Amsterdam
+31 6 12 34 56 78
temporary winter break
open from April 4th 2024
go to gmaps
Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen, leuke nieuwtjes en events.
Stay informed about our developments, exciting news, and events!